Vítáme Vás! Sme deti z Českej republiky a zo Slovenskej republiky. Jsme děti, které touží po dobrodružství, přátelství, vzdělávání ... Preto sme sa vydali so svojimi novými kamarátmi po pátraní po rozprávkach, príbehoch, alebo povestiach, ktoré sa viažu k hradom v našom okolí. Pojďte spolu s námi a se strašidýlkem Nebojhradkom sledovat, jak se nám daří! Určite zažijeme veľa dobrodružstiev.

nedeľa 24. októbra 2010

Vytvorenie Nebojhradka


Viete, ako vznikol názov nášho projektu?
S našimi kamarátmi z Rosic sme sa dohodli, že celým našim projektom nás bude sprevádzať strašidielko. Strašidielko bude spolu s nami pátrať po histórii hradov našich regiónov, vymýšľať rôzne úlohy, pomáhať pri tvorbe knihy príbehov o našich hradoch. No ale strašidielko nemalo meno....tak sme sa rozhodli, že jeho meno vymyslia žiaci. Každý z nich vymyslel a napísal na papier rôzne mená, ktoré by mohlo strašidielko dostať. Najviac sa nám všetkým však páčilo meno Nebojhradko.  Natanko to zdôvodnil tým, že strašidielko sa predsa nebojí ničoho a nezaskočia ho žiadne úlohy, ktoré bude musieť pri našom pátraní po hradoch zvládnuť. Takže názov bol vymyslený a ešte bolo potrebné dať Nebojhradkovi nejakú podobu – predsa bude sprevádzať nielen nás, ale aj všetky fotografie hradov, na ktorých bol, alebo o ktorých niečo zistil. Na hodine informatickej výchovy sme sa pokúsili v programe Revelation Natural Art Nebojhradka nakresliť. Hotové práce sme uložili ako pečiatky.


Všetky práce sme poslali našim kamarátom z Českej republiky. Aj keď sú všetky práce pekné, vybrať sme mohli iba jedného. A toto je náš Nebojhradko:

 

Žiaci z Rosic navrhli, že vymyslia Nebojhradkovi nejakého pomocníka, aby nebol na toľko úloh sám. A tiež ho nakreslia. Tešíme sa na neho!!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára