Vítáme Vás! Sme deti z Českej republiky a zo Slovenskej republiky. Jsme děti, které touží po dobrodružství, přátelství, vzdělávání ... Preto sme sa vydali so svojimi novými kamarátmi po pátraní po rozprávkach, príbehoch, alebo povestiach, ktoré sa viažu k hradom v našom okolí. Pojďte spolu s námi a se strašidýlkem Nebojhradkom sledovat, jak se nám daří! Určite zažijeme veľa dobrodružstiev.

piatok 29. októbra 2010

Halloween

Vúterý 26. 10. jsme v naší třídě slavili Halloween. Je to sice svátek, který se slaví v anglicky mluvících zemích, ale protože my už se anglicky učíme, chtěli jsme se o něm něco dozvědět. Plnili jsme různé úkoly z češtiny, matematiky i čtení - vše s halloweenskou tématikou. Učili jsme se kvílet u básničky, zpívali jsme strašidelné písničky a samozřejmě jsme měli také angličtinu - zpívali jsme Ten little witches, učili se básničku Halloween a Trick or treat.



V průběhu halloweenského dopoledne jsme také plnili úkoly, které nám poslali naši kamarádi z Humenného. Dešifrovali jsme jejich jména, hledali ukrytá slova a vybarvovali obrázky.



A co se nám nejvíc líbilo? Samozřejmě, to, že jsme mohli přijít v převleku za čarodějnici, upíra, ducha apod. Paní učitelka přiletěla coby čarodějnice dokonce na koštěti. Takže na závěr nás zveme na strašidelnou přehlídku.




Připravili jsme také několik úkolů pro naše slovenské kamarády.

1 komentár: