Vítáme Vás! Sme deti z Českej republiky a zo Slovenskej republiky. Jsme děti, které touží po dobrodružství, přátelství, vzdělávání ... Preto sme sa vydali so svojimi novými kamarátmi po pátraní po rozprávkach, príbehoch, alebo povestiach, ktoré sa viažu k hradom v našom okolí. Pojďte spolu s námi a se strašidýlkem Nebojhradkom sledovat, jak se nám daří! Určite zažijeme veľa dobrodružstiev.

piatok 3. júna 2011

Náš ďalší hrad - Spišský hrad ...

1. júna – na Medzinárodná deň detí sme sa vybrali na Spišský hrad. Bol posledný z hradov, ktoré sme mali v pláne navštíviť. Pre nás všetkých bol tento celodenný výlet plný dobrodružstva. Z Humenného sme vyrazili skoro ráno, pretože nám cesta autobusom trvala dve hodiny. Stálo to za to! Hrad sa už z diaľky majestátne vypínal – akoby nás volal :-)




Po príchode na hrad sme si oddýchli a privítala nás teta sprievodkyňa. Dostali sme papier s úlohami, ktoré sme mali počas prehliadky hradu plniť. Bolo nám povedané, že ak úlohy úspešne splníme, budeme odmenení.


Teta sprievodkyňa nám predstavila viaceré objekty - na dolnom nádvorí sme prešli tzv. náučnou trasou, ktorej súčasťou bol múr z hradieb, ďalej barbakan na strednom nádvorí, základy pravekej stavby, ako aj základy časti hospodárskych budov, gotický palác a prezreli sme si aj historickú expozíciu na hornom hrade.




Cestou sme stretávali rôzne hradné strašidlá a vystrašil nás aj duch Hedvigy, ktorá umrela po nešťastnom páde z hradnej veže. Na hradnú vežu sme vystúpili – čakal nás tu naozaj prekrásny výhľad na okolie – videli sme Spišské Podhradie, Spišskú Kapitulu...a mali sme pocit, že celý svet!





Na hrade nás čakali rôzne hry, v hradnej kuchyni sme ochutnali posúchy, navštívili sme hradnú mučiareň.





Po splnení všetkých úloh boli všetci chlapci pasovaní na rytierov a dievčatá na dvorné dámy.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára